Slunce - dobití energie

22.02.2012 15:51

Slunce – dobití energie

Čeká Vás ještě hromada práce a Vaše "baterky" hlásí: "Vybito!" Naučte se jednoduché, ale účinné cvičení.

 

Cvičení na dobití energie

Pohodlně si sedneme nebo stabilně s mírně rozkročenýma nohama si stoupneme. Začneme vědomě otáčet trupem doleva a doprava až pohyb z vědomého přejde na samovolný.

Vzpažíme ruce dlaněmi k sobě a představíme si, že v dlaních držíme horkou žhnoucí kouli – sluníčko. Cítíme, jak energie a teplo proudí skrz ruce do našeho těla; po chvíli ruce uvolníme a teplo jemně procítíme.

Znovu pomalu s nádechem vzpažíme ruce a představíme si opět horkou kouli, která se začne zvětšovat a tím nám pomalu oddaluje ruce od sebe. Zvětšuje se, až nás celé pohltí. My cítíme, že jsme uvnitř této koule. Stále se samovolně otáčíme vpravo a vlevo. Po chvíli se koule začne zmenšovat, ruce pomalu spustíme dolů a ustane samovolný pohyb.

Na chvíli přejdeme do lehu na zádech (nebo pololehu např. v křesle), procítíme chvíli celé cvičení – měli bychom cítit teplo až horko po celém těle a svěžest.

 

 

Návrat do života

po cvičení nesmí být náhlý, ale po každém energetickém cvičení POMALÝ. Postupně napojíme všechny smysly – oči, sluch, pomalými pohyby rozhýbeme tělo, protáhneme se, zívneme a teprve potom jsme připraveni opět normálně pracovat. Toto vrácení se do hmoty trvá chvilku, ale je velmi důležité je vždy po každém cvičení provést.