Podle jakých kritérií vybírat zelené potraviny

14.02.2012 20:13

O zelených potravinách je podrobně napsáno v mé knížce.

 

Japonský léčitel MIROHITO:

Které ukazatele zkoumat při výběru zelených potravin?

1. Obsah zelených potravin

Kvalita zelených potravin spočívá v jejich 100% přírodnosti, přirozenosti a komplexnosti. Zjistěte si, zda se jedná o čistý produkt nebo o směs několika různých rostlin. Žádná laboratoř na světě není schopná vytvořit tak komplexní a vyvážený produkt jako příroda sama. Pokud se jedná o směs, jak si můžeme být jisti, že jsou přidané látky opravdu přínosem pro naše tělo? Nebo má doplnění potraviny o další vlastnosti ve skutečnosti jinou funkci (často konzervační, popř. pro zlepšení chuti apod.)?

Podívejte se na barvu produktu – sytě zelená barva svědčí o vysokém obsahu chlorofylu. Množství chlorofylu jednoznačně určuje kvalitu zelené potraviny.

2. Způsob zpracování zelených potravin

Hledejte nejnovější a nejšetrnější metody zpracování – odšťavování travin nebo metoda Steam pro zpracování řasy.

Na trhu zelených potravin jsou dva hlavní druhy travních nápojů.

První je nápoj, který vznikne vylisováním travin, odstraněním vlákniny a následným mžikovým sušením ve sprejové sušičce. Velkým plusem nápojů z lisovaných travin je jejich téměř stoprocentní stravitelnost.

Druhý druh nápojů vznikne sušením travin a jejich následným nadrcením. Ačkoliv je vláknina nadrcena na vyloženě mikroskopické částečky, je obsah částeček v podstatě nestravitelný. Dlouhodobým sušením se navíc postupně rozpadá i chlorofyl. Při jeho sušení vznikají odpadní produkty tzv. pheophorbidy, což jsou silné alergeny, které lidskému organismu doslova škodí.

Vylisovaný travní nápoj je dražší, ale zároveň hodnotnější, protože je „živější“, stravitelnější a dokonce bezpečnější.

3. Místo původu a způsob pěstování zelených potravin

Kde se potravina pěstuje?

Jedná se o čisté prostředí vzdálené civilizaci, o půdu bohatou na minerály a výživné látky?

Jaká je kvalita vody, kterou jsou rostlinky zavlažovány?

Mají rostliny dostatek slunečního záření?

Všechny tyto faktory také ovlivňují výslednou kvalitu zelených potravin.

4. Co jsou enzymy

Enzymy jsou substance, které umožňují život.
Jsou potřebné pro všechny chemické reakce,
které se uskutečňují v lidském těle. Žádné minerály, vitamíny
ani hormony nevykonají práci bez enzymů. Naše těla, všechny naše orgány,
tkáně a buňky fungují díky enzymům."

- Dr. Howell, ENZYME NUTRITION -

 

Více se o zelených potravinách dočtete zde.

Nakoupit můžete zde.

 

 

 

Kontakt

Věra Ovečková +420 733 587 795 vera.oveckova@gmail.com