Co to bylo? Sundog.

19.11.2012 18:14

Dnes jsem na procházce hojně fotila oblohu. Mraky byly temné, nad nimi létala letadla. Po poledni se ale ukázalo i sluníčko. A ejhle. Vpravo od něj se objevil objekt, který měl odlišnou barvu od všech ostatních mraků ve svém okolí ať ozářených nebo neozářených sluncem. Nosím jen mobil s fotoaparátem, takže na focení těchto objektů rozhodně není vhodný. Když jsem poprvé barevnou skvrnu vyfotila, zdálo se mi, že vidím uvnitř kulovitý zářící objekt. To už jsme se vraceli z procházky. Vím, že nesmím fotit proti sluníčku, na to foťák nestačí, proto jsem spěchala do stínu. Fotografovala jsem objekt oddálený i přiblížený. Rozhodně vylučuji odlesky, objekt byl vidět pouhým okem a zaujala mě jeho červená barva, zdálo se, jako by zářil. Poslední fota jsou ze stínu, kdy sluníčku bylo za domem a nad stromem byl objekt jasně vidět. Chtěla jsem ho vyfotit z domu lepším přístrojem, ale už po cestě zmizel. Je to vidět na posledních dvou fotkách. 

 

Víte někdo, co se nám to tu mezi 13:30 a 13:45 na JZ straně ukázalo? Všiml si toho ještě někdo?

 

Fotky tentokrát nechávám po zvětšení v plné velikosti, abyste si mohli objekt přiblížit a prohlédnout, jak se proměňoval.

 

  

 

Vysvětlení z Orgonetu:

Ahoj,

podle polohy slunce a toho objektu myslím, že se jedná o sundog - "druhé slunce", poměrně častý optický jev, ale lidi si ho nevšímají ...(Najdeš o něm na blogu.) Leda že by se něco mimozemského za něj schovávalo. (:-) Tenhle je obzvlášť nápadný a vybarvený. Je to odraz slunce při určité výšce nad obzorem a přo určité koncentraci chemikálií na obloze. 
Díky a zdravím
Orgonet

odkaz: https://orgo-net.blogspot.cz/#uds-search-results


https://orgo-net.blogspot.cz/2012/11/jevy-umele-oblohy-sundog.html