Černé brýle proti slunci

25.04.2013 09:12

 

 

Tímto tématem jsem se již zabývala jednou, a to v článku Slunce, sluneční brýle a oči

Dnes chci tyto informace trochu připomenout a rozšířit.

 

Konečně nám začalo jaro. Tedy spíš to vypadá jako počátek léta, jaro – to klasické jaro, s pomalým nástupem teplot, táním sněhu, zurčením potůčků, přibývajícími ptačími hlasy, postupně kvetoucími bylinami a stromy – tak toto jaro už dávno není. Díky úpravě počasí, která se stává denní rutinou (kdo chce, vidí téměř denně na obloze), už takové krásné předjaří a jaro zažít nemůžeme. Máme buď zimu s mizivým svitem sluníčka nebo léto s nepřirozeně vysokými teplotami, suchem a přívalovými dešti. To není důsledek globálního oteplování, to je důsledek prachobyčejné a prachsprosté manipulace s počasím. 

 

Navíc jsme denně krmení spoustou lží o výživě, lécích a lékařské péči a dalších jevech. Skrz mainstream jsme denně manipulováni a strašeni. K takovým strašákům patří i Slunce, které nám ale dodává životodárnou energii. Díky jeho svitu se v našem těle tvoří vitamín D, který si naše tělo jinak nedokáže vytvořit. Jsme strašeni a omezováni dobou pobytu na Slunci, nutností chránit se krémy se stále se zvyšujícím UV filtrem, černé brýle tvoří nejen ochranu očí, ale i nezbytnou image. To pro případ, že by někdo chtěl vystrčit nos ven bez brýlí na něm posazených. Je to cílená cesta ke stále se zvyšujícímu počtu kožních melanomů – tedy obchodu se zdravím.

 

Začíná nám léto. Opět bez jara. Možná se dočkáme i pár dní slunečního svitu. Proto Vás chci varovat před stálým nošením brýlí.

Vyjdete-li totiž ven s brýlemi, slunce neozáří vaše oči. Protože slunce neozáří oči, nedostane se do mozku signál: „Pozor !!! Slunce !!! Spustit ochranu pokožky !!!“ Tím, že se tento signál nedostane do mozku, mozek nepošle signál k pokožce, která by spustila automatickou ochranu proti UV záření, což je pigmentace.

Co se tedy stane? Nejenže dostanete plný zásah UV záření na nechráněnou pokožku, ale ještě se spálíte, a to i za poměrně krátkou dobu pobytu na Slunci, což v důsledku může znamenat vznik kožního melanomu. Pokud na sebe v dobré víře ještě natřete ochranné chemické krémy, umožníte otevřenými póry jejich rychlé vstřebání do těla a tím problém s melanomy jen urychlíte, tělo toxikujete a zaděláváte si na další problém.

Černé brýle a slunce

Pokud ale brýle necháte doma a vyjdete ven, slunce vás pravděpodobně oslní. Na chvíli budete muset možná oči i přimhouřit. Ale světlo ze slunce se skrz oči jako nervový vzruch dostane do mozku a mozek okamžitě vydá povel pokožce, aby začala uvolňovat pigment a chránila tak pokožku před UV zářením. Pokožka Vám zhnědne, nespálíte se, UV záření je zastaveno a vy jste chráněni před vznikem melanomu. Jednoduché, účinné a levné!!!

 

Věřte si čemu chcete.  Slunce ale nutně potřebujeme!

Já se vystavuji celý život sluneční lázni dlouhé hodiny, při práci na zahradě i při odpočinku, a pokožku mám čistou a opálenou. Samozřejmě, že máme různé typy pleti, někdo snese sluníčka více, jiný méně, někdo se opaluje rovnou dohněda, jinému pokožka spíš zčervená. To už si musíme řídit každý individuálně. Při větší citlivosti pokožky je ale určitě lepší obléci si nějakou plátěnou košili nebo lehké tričko – to platí i o dětech, než na sebe (nebo na ně) mazat tuny chemických mastí.

 

Večer pak po umytí je dobré na noc pokožku promazat nějakým čistě přírodním krémem, bez chemických přísad, který pokožku zvláční a vyživí.

 

Co říct nakonec? Snad jen to, že generace lidí před námi, trávily na slunci hodně času, ničím si pokožku nemazali, nenosili brýle a rakovinu kůže téměř (možná vůbec) neznali. Přírodní národy tráví na slunci celé dni, častokrát žijí poblíž rovníku, takže na velmi prudkém a intenzivním slunečním svitu, přesto u nich rakovina kůže vůbec není. Svítí na ně jiné slunce? To asi ne. Ale závěr si už udělejte každý sám.