Alergie

10.10.2012 10:34

Alergie jsou dnes rozšířenější než rýma. Proč je takový nárůst alergií a z nich plynoucího astmatu?

 

Nedávno jsme u nás měli krásné setkání širšího kruhu rodiny. Poznala jsem i členy Rodu, které jsem dosud neznala, a bylo to jedním slovem úžasné. O tom ale teď psát nechci. Přijela k nám i téměř dvacetiletá dívenka, která měla alergii na mléko. Já sice propaguji syrovou stravu a se svým jídelníčkem se tak trochu vymykám, ale všichni to už o mně ví a respektují to. Objeví-li se nějaký zdravotní problém, jsem ta, na níž se obrací s otázkou: „Co mám dělat?“ Nyní se už částečně přidali i mí dva synové k mému způsobu stravování a velmi si to pochvalují.

 

Takže tato slečna, která se stravuje běžným způsoben, nemohla pít mléko a jíst ještě i některé další potraviny, po nichž jí bylo špatně. Bydlíme na vesnici, takže mám možnost koupit mléko přímo po nadojení ze statku. Přinesla jsem tedy toto čerstvé mléko a ona na něj dostala ohromnou chuť. S vědomím, že raději protrpí bolesti žaludku a střevní následky, vypila více než litr tohoto čerstvého, nepasterizovaného, plnotučného, velmi chutného mléka a … co myslíte, jaký byl následek?

POHODA, žádný problém.

V průběhu návštěvy s chutí popíjela mléko jako my ostatní moravské vínečko přímo ze sklípku. A nebylo jí nic. A nebylo nic ani nám.

 

Důvodem je čistota produktů. Produkty neobsahovaly žádné chemické přídavky, které se do nich běžně přidávají při zpracování.

 

Mléko je od krav pasoucích se celý den na loukách a jen večer a ráno jsou zahnány na dojení. Žijí v domácím prostředí venkovského statku, kde některé z nich mají i svá jména. Mléko obsahuje maximum živin – vitamínů, minerálů, stopových prvků, proteinů atd. Sice jako takové silně zahleňuje náš organismus, ale pokud někdo už mléko chce pít, tak čerstvě nadojené nemá konkurenci.

 

Řeknete, že u vás ve městě jej neseženete. Ano, asi máte pravdu. To se dá změnit. Je jen na vás, jestli budete kupovat v marketu nebo ne. Pokud nebude poptávka, zmizí nabídka. Je jen na vás, když se necháte šidit a otravovat chemickými potravinami. Domácí zemědělci shání těžko odbyt pro své kvalitní produkty, přitom vy, spotřebitelé, stále nakupujete nezdravé chemické potraviny ničící vaše zdraví a dělající vás závislými na lécích, které stejně neléčí důsledky špatné výživy.

 

Venkov, krávy, čerstvé mléko

Několik mocných rodů vládnoucích dosud planetě ovládá energetický a farmaceutický průmysl a plynou jim z toho nepředstavitelné zisky z vašich peněženek. Jejich cílem je ovládnout i potravinářský průmysl, v němž nám budou stále více podsouvat geneticky modifikované, chemicky konzervované a další zdraví poškozující potraviny, aby mohly způsobené neduhy co nejdéle léčit. Vydělávají na tom, že vás za vaše peníze otravují a opět za vaše peníze „léčí“. Je tedy jen na vás, čemu dáte přednost. Vězte, že pokud se neprobudíte a neprohlédnete tento obchod s námi lidmi, jste pouhými otroky systému.

 

Chcete-li něco změnit, začněte u sebe. Budete třeba jako já ve své rodině nejdříve sami, ale věřte, že postupně se k vám budou přidávat další lidé - a to nejen z okruhu vaší rodiny.

V tom je síla.

Jste silní a mocní, jen tu sílu a moc v sobě objevte a nenechte se ovládat.

 

Stejnou zkušenost jako s mlékem mám ze svého blízkého okolí i s čokoládou a kakaem. Marketové produkty, které viděly čokoládové boby možná jen z rychlíku, jsou pro děti jedovaté. Způsobují u nich alergie a činí je závislými od útlého dětství na lécích – antihistaminikách, která mají zase vedlejší účinky a způsobují další a další problémy. Čistá čokoláda z kakaových bobů bez příměsí je naopak stoprocentní výživou pro náš organismus, výborná pro děti, rekonvalescenty, při zátěžích jak fyzických, tak i psychických. Podívejte se vždy na složení čokolády, kterou kupujete.

 

Objevila jsem manufakturu tady v Čechách jedinou, která zpracovává čokoládu od kakaových bobů po finální výrobek. Vynikající. Mám již i první zpětné vazby o jejích účincích.

Potraviny neobsahují jenom nutriční látky důležité pro naše těla, obsahují i energii, životní sílu, kterou nám předávají. Čím jsou déle skladovány, tím z nich tato energie pro nás stejně důležitá jako jejich nutriční složení, vyprchává. Nejlepší jsou potraviny utržené přímo na zahrádce a připravené k okamžité konzumaci.

 

Tady si můžete  pomoci vlastní energií. Tuto energii pocítíte, dáte-li dlaně cca 20 cm od sebe. Zavřete oči a soustřeďte se do prostoru mezi dlaněmi. Za chvíli ucítíte jemné mravenčení, vánek, někdo možná i pocit něčeho hutnějšího mezi dlaněmi (balónek, obláček …). To je vaše životní energie. Jako všechny dovednosti, tak i cítění této energie je nutné se naučit. Pokud potraviny na chvíli vložíte do tohoto vašeho energetického pole, zvýšíte jejich energii a budou pro vás daleko hodnotnější. Poděkujte přitom v duchu za to, že jsou zde pro vás připraveny.

 

Současný rychlý běh událostí a jejich směřování odnaučuje lidi děkovat za všední věci, naopak je učí brát vše jako samozřejmost. To je špatně. Nic není samozřejmostí. Začněte tedy u jídla, bez něhož by většina z vás nepřežila. Zastavte se na chvíli, poděkujte, věnujte mu svoji energii. Ono vám to vrátí v lepší výživě vašeho těla. A co víc, učte to svoje děti. Ve školních jídelnách ani v hromadném stravování nikoho děkovat nenaučí.

 

Děkuji za to, že mám dobré, chutné a kvalitní jídlo.

Děkuji za to, že mám co jíst.

Děkuji.

 

Na moji úvodní otázku Proč je takový nárůst alergií a z nich plynoucího astmatu? si nyní jistě již odpovíte sami...